Si të Testojmë dhe Mbrojmë emailin e domainit tonë - WHITEHAT.al

Si të Testojmë dhe Mbrojmë emailin e domainit tonë

403 0
How to Test and Improve Your Domain's Email Security? -whitehat.al

Pavarësisht se cfare lloj biznesi jeni, qoftë i vogël, i mesëm apo i madh, emaili është bërë një mjet i pakundërshtueshëm për të komunikuar me punonjësit, partnerët apo klientët tuaj.

Email-et dërgohen dhe merren çdo ditë me shumicë nga kompani dhe nga burime të ndryshme. Për më tepër, organizatat mund të punësojnë edhe shitës të palëve të treta të cilët mund të jenë të autorizuar të dërgojnë email në emër të kompanisë. Si rezultat, bëhet gjithnjë e më e vështirë të bëhet dallimi midis burimeve që janë legjitime dhe dashakeqe.

Një zgjidhje – PowerDMARC. Kjo platformë SaaS ju ndihmon të vlerësoni protokollet tuaja të postës elektronike herë pas here dhe të shihni nëse doamini juaj është i sigurt kundër spoofing, kështu që mund të bëni ndryshime nëse është e nevojshme.

Kontrolloni domainin tuaj sot! Përdorni kete mjet falas për të shqyrtuar domainin tuaj DMARC, SPF, DKIM, BIMI dhe MTA-STS.

 

How to Test and Improve Your Domain's Email Security? -whitehat.al

 

Rëndësia e pasjes së një sigurie të fortë per email në 2021

Studiuesit e sigurisë nga e gjithë bota kohët e fundit kanë konkluduar në gjetjet e tyre se:

 • 62% e të gjitha sulmeve kibernetike në 2021 kanë qenë të bazuara në email.
 • Sulmet e mashtrimit me email janë rritur me 220% gjatë dy viteve të fundit, numrat që përshkallëzohen pas fillimit të pandemisë globale dhe miratimit te punes remote.
 • Raporti IC3 i FBI-së i vitit 2020 ka shënuar Kompromisin e Email-it të Biznesit (BEC) të jetë krimi kibernetik më i dëmshëm financiar i vitit 2020.
 • IRS kohët e fundit ka përhapur fjalën e kujdesit ndaj sulmeve të afërta të mashtrimit ndaj institucioneve arsimore.
 • Dëmi i shkaktuar nga sulmet phishing çon në miliarda dollarë humbje çdo vit, si dhe kompromisin e informacionit të ndjeshëm të kompanisë dhe informacionit shëndetësor. Këto të dhëna japin një pasqyrë më të qartë të situatës së sigurisë së fushës organizative në rrethanat aktuale.

Kjo është arsyeja pse është thelbësore që domaini juaj të vlerësojë sigurinë e tij të postës elektronike ku qëndron dhe cilat masa do të duhet të merrni për ta përmirësuar atë.

Si të kontrolloni nëse domaini juaj është i mbrojtur?

How to Test and Improve Your Domain's Email Security? -whitehat.al

 

Hapi i parë drejt përmirësimit të sigurisë së postës elektronike të domainit tuaj është të vlerësoni se sa është siguruar mirë kundër shkeljeve të sigurisë, mashtrimit me email, BEC. Përdorni mjetin kontrollues të regjistrimeve të domainit PowerDMARC falas për të kontrolluar dhe testuar regjistrimet e domenit tuaj DMARC, SPF, DKIM, BIMI, MTA-STS dhe TLS-RPT. Kjo ju ndihmon të kontrolloni menjëherë nëse faqja juaj në internet është e sigurt kundër mashtrimit.

Nëse domaini juaj ka një vlerësim më të ulët, kjo mund të jetë për shkak të infrastrukturës së dobët të sigurisë së postës elektronike dhe protokolleve të pamjaftueshëm ose të pasaktë të vërtetimit të postës elektronike, të dyja këto mund të dëmtojnë reputacionin dhe besueshmërinë e domainit tuaj.

Një rezultat i lartë do të thotë që domaini juaj ka mbrojtjen më të mirë ndaj të gjitha llojeve të sulmeve dhe përpjekjeve për t’u bërë personal. Vendosja e saktë e protokolleve të sigurisë dhe mekanizmave të raportimit për domainin tuaj mund të ketë përfitimet e mëposhtme:

 • Minimizim I shanceve per te rene viktime e BEC.
 • Ju fitoni kontroll të plotë të postës elektronike të domainit tuaj
 • Përjetoni një rritje në reputacionin, besueshmërinë dhe vërtetësinë e brandit tuaj
 • Rritje te dergimit te emaileve tuaja me te pakten 10% me kalimin e kohes.
 • Reduktimin e shanceve qe emailet tuaja te dergohen ne Spam.
 • Prandaj, duhet të përpiqeni të merrni renditjen më të lartë të mundshme të sigurisë së domenit në mënyrë që domeni i biznesit tuaj të mbrohet në mënyrë adekuate dhe email-et tuaja të jenë përsëri të sigurta.

Leave a Reply